Sabtu, 16 Jun 2012

Let's Change Our Lifestyle


LET’S CHANGE OUR LIFESTYLE
“Eh, 10 minit lagi cerita korea yang best tu dah nak mula la..jom duduk depan TV”
-          Amboi! kalau bab tengok citer, 10 minit dah get ready dah..ermmmm
Jom Tukar
“Eh, 10 minit lagi waktu zohor dah nak masuk ni, jom ambil wudhu’ ”
-          Macam ni kan bagus. Solat diawal waktu. Sambil menunggu tu, leh baca quran lu jap..

“Best giler arrr novel “Ombak Rindu” ni..sedih betul. Touching giler arrr.. Kau baca la..pasti kau akan ingat sampai bila-bila semua dialog dalam novel tu..”
-          Novel cinta pasti gemar punye..setiap bait kata dalam novel tu dihafal..baca berulang kali pun, pasti takkan boring punye.. ermmm
Jom Tukar
“Best kan lau baca al-Quran sambil baca terjemahan ayatnya.. terkandung pelbagai kisah pengajaran. Lau awak baca sambil meneliti setiap maksud, insya-Allah awak akan sentiasa mengingati janji-janji Allah buat hamba-Nya yang beriman dan sebaliknya..”
-          Mudah-mudahan dengan mengingati setiap janji itu, kita sume dapat melipatgandakan amalan kita agar lebih dekat kepada Allah, & menjauhkan diri sejauh mungkin dari perkara yang boleh membawa kita untuk bertemu dengan Azab Allah kelak.

“Woi! Jom arr tido..sat lagi kul 2.30 pagi nak bangun lak..ada bola wooo..Poland VS Rusia..rugi wei lau x tengok siaran langsung”
-          Sanggup korbankan tido, semata-mata untuk satu perlawanan bola sepak?! Hmmmhhh
Jom Tukar
“ Jom kita tido & jangan lupa untuk niat bangun malam. Mudah-mudahan nanti Allah menggerakkan hati kita untuk bangun malam mendirikan Qiamullai bertasbih kepada-Nya.”
-          Alhamdulillah..ni baru betul..kunci jam untuk bangun melakukan ibadah di malam hari.. bukannya tonton perlawanan bola sampai ke subuh..bila azan je, mata dah mula menemui mimpi…


*Semoga bermanfaat…Jom Ubah.. 

Tiada ulasan:

Terima Kasih kerana berziarah... Jemput Datang lagi... Sama - sama berkongsi....